Je kunt wel stellen dat ik uit een muzikaal “nest” kom. Mijn vader gaf piano- en accordeon les en speelde in tal van orkesten. Dus ik kwam al vroeg in aanraking met diverse muziekstijlen. Mijn broer Henk studeerde klassiek en lichte muziek en geeft zijn eigen piano muziek uit: www.henkwieman.nl

Zelf begon ik al op jonge leeftijd te “trommelen” (in de schuur achter in de tuin). Het kon eigenlijk niet anders dat ik slagwerk ging studeren, maar hier ontdekte ik ook mijn voorliefde voor een ander instrument : de trombone. Al vanaf die tijd deed ik ervaring op in de meest uiteenlopende orkesten en stijlen ; van Big Band, Salsa, Pop tot theater en het begeleiden van a o.a. Herman van Veen, Tineke Schouten en vele anderen.

Ook was ik actief in producties van het Appeltheater, RO theater en musicals als Amerika Amerika,Madam,Foxtrot en Cats en deed al op jonge leeftijd ervaring op in orkesten als Freddie Golden en Ruud Bos. Daarnaast gaf ik les op diverse muziekscholen. Met het Glenn Miller Revival Orchestra zwierf ik zo’n 10 jaar over de wereld en speelde in vrijwel alle toonaangevende concertzalen (en zaaltjes) van Europa en daarbuiten. Als zanger /trombonist heb ikdaar mijn passie voor Big Band en “crooning” kunnen toepassen.

Later maakte ik samen met Babs deel uit van de band Fourmation. Met deze band hebben wij jarenlang gespeeld en gezongen op vele evenementen en privéfeesten. En nu heerlijk zingen in een combinatie van passie, interesse en vooral in verbinding met ons publiek. Want muziek maken geeft vooral voldoening als je er andere mensen mee kan raken en een goed gevoel kan geven!

2 Voices Big Bands & Jazz Cees en Babs